מיקרומניפולציה - סיכונים

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

20/08/2018 | 12:44 | מאת: טל

שלום, לפני 3.5 שנים עשיתי לראשונה ivf עם הצלחה בפעם הראשונה. נשארו לי 2 עוברים מוקפאים ובחודשיים האחרונים ניסיתי שוב ולא צלח. כרגע אני מתחילה את התהליך מחדש עם שאיבת הביציות. הרופא רשם לי הפנייה למיקרומניפולציה כי בבדיקה לפני 3.5 היה לבעלי 15% תנועה. לא זכור לי בסיבוב הקודם שהיה מיקרומניפולציה. האם זה הכרחי לנוכח תוצאה כזאת? מהם הסיכונים בתהליך זה? תודה

20/08/2018 | 14:22 | מאת: פרופ' שחר קול

יש להחליט לפי בדיקת הזרע ביום השאיבה, ולפי מה שקרה במחזור הקודם לפני 3.5 שנים. הסיכונים הם שוליים. למעשה, יחידות רבות עושות מיקרו לכל המטופלות, בלי קשר לאיכות הזרע. לפני כמה שנים כתב העת המוביל ברפואה NEJM עורר מהומה שלמה לאחר שפרסם מאמר שמצא ריבוי מומים מולדים לאחר מיקרו.

20/08/2018 | 14:26 | מאת: טל

תודה רבה! אז זה נכון מה שהמאמר פרסם? ישנם יותר מומים?

20/08/2018 | 15:11 | מאת: פרופ' שחר קול

לא ניתן לענות בקצרה. ממליץ לקרוא המאמר. בשורה התחתונה - תוספת הסיכון היא כנראה זניחה.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית