האם לדחות בדיקת זרע לאחר צילום שיניים

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

16/08/2018 | 20:30 | מאת: PCD

שלום רב, אני חולה PCD ועשיתי בדיקת זרע לפני מספר שבועות ויש לי כמות נמוכה מאוד של תאי זרע בספירה- סה"כ 2 מיליון תאים. רופא הפריון ביקש שאעבור בדיקה חוזרת. היום עשיתי צילום שיניים, ואני לא בטוח שהכיסוי עופרת היה מונח בצורה טובה שמכסה את הכל. האם באיזשהו תרחיש צילום שיניים (רנטגן) עשוי להשפיע בצורה מהותית על הבדיקה החוזרת מבחינת כמות הזרע ותקינותו? האם ניתן לעשות בדיקה זרע חוזרת בתוך כחודש לאחר צילום הרנטגן או שיש לחכות לכל הפחות חודשיים - שלוש? אני מאוד דואג, בעיקר לאור התוצאות הקודמות, וחשוב לי שהבדיקה הקרובה תשקף נאמנה את המציאות אודה לך מראש על תשובתך.

17/08/2018 | 08:08 | מאת: פרופ' שחר קול

צילום שיניים בודד לא ישפיע על ספירת הזרע. לא כעת , ולא בעתיד.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית