דיאטה קיצונית ופוריות הגבר

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

09/05/2018 | 21:16 | מאת: מיכל

שלום לך. בן זוגי בן 46 עשה לאחרונה גיאטה קיצונית-הוריד במשך 3 שבועות כ7וחצי ק"ג ממשקלו כלומר ממוצע 2-3 ק"ג בשבוע ואחרי זה המשיך בקצב מתון של עד 1 ק"ג בשבוע. גובהו 178 הוא בריא בדרך כלל ומשקלו לפני הדיאטה היה 98.הוא שמר על תפריט פחות או יותר מאוזן ובלי קשר לדיאטה הוא נוטל כמוסות תוסף מזון לפוריו. האם יתכן כתוצאה מהלחץ לכאורה שהגוף חווה באותם 3 השבועות הקיצוניים ניפגעה פוריותו?

10/05/2018 | 10:17 | מאת: פרופ' שחר קול

לא סביר.

11/05/2018 | 15:02 | מאת: מיכל

ב3 השבועות הראשונים הקיצוניים מסתבר שהוא הוריד 8 ולא 7וחצי ק"ג.האם זה משנה את קביעתך שזה לא סביר שנגרם נזק לפוריות או שהקביעה נשארת אותה קביעה?

11/05/2018 | 15:08 | מאת: פרופ' שחר קול

נכון. מה שחשוב שיתמיד בדיאטה מאוזנת, הכוללת את כל אבות המזון, כולל פירות וירקות טריים.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית