רירית והחזרת עוברים .

דיון מתוך פורום  פוריות והפריה חוץ גופית

30/04/2018 | 15:24 | מאת: גילי

פרופ' קול שלום , מה עושים אם הרירית בחודשיים - שלוש אחרונים החלה לרדת ולהישאר בין 4-5.5 ממ ? אני לא יכולה במצב כזה לבצע החזרה של עוברים . אני במסלול של תרומת ביצית . הרופא שלי המליץ לי על מדבקות לעור ונרות אך החלטתי שאולי עדיף להוריד הילוך ולא לקחת הורמונים כחודש ולתת לגוף קצת "לנשום". עברתי תרומת ביצית שנכשלה בפברואר אח"כ פיפל אחכ היסטרוסקופיה שעברה בהצלחה . אבל הרירית עושה בעיות . האם זה נכון לבצע פסק זמן ? במקביל אני לוקחת וימין e , חומצת אמינו, ברזל, ויטמין סי, עושה פעילות גופנית , לוקחת פנטוקסיפילין . יש מצב שכל אלה יכולים לשפר את הרירית ? או שכפי שהרופא שלי אמר הרבה סיכוי כבר אין ?? ומדוע חלה הירידה הזו ברירית בצורה כ"כ דרסטית, לפני כן הייתה לי 7-8 ממ תודה מראש .

30/04/2018 | 19:29 | מאת: פרופ' שחר קול

המנוחה היא לנפש, לא לרחם. גם זה חשוב. יש עוד תרופות שאולי עוזרות, ואולי לא. אם עדיין יש פעילות שחלתית, ניתן לבצע גירוי שחלות, זה לפעמים עוזר.

מנהל פורום פוריות והפריה חוץ גופית