Tsh 123.12 לאחר ניתוח הוצאת בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/11/2011 | 20:24 | מאת: Helizi

שלום רב, אני חודש לאחר ניתוח להסרת בלוטת התריס עקב גילוי של גידול מסוג פפילרי. אני לפני קבלת טיפול יוד (טרם נקבע מועד). אני ללא אלטרוקסין ו/או תיירוג?ן, ה tsh 123.13 מרגישה מאוד עייפה וחלשה. האם אין סכנה (מלבד תחושת העייפות/חולשה ) בכך שה ttsh עולה?? ביום ראשון הקרוב נפגשת עם רופא (רפואה גרעינית) להמשך טיפול. מה עושים?? אני לא מתפקדת... תודה רבה...

שלום לך אין כל סכנה ב TSH גבוה לטווח הקצר, אך זה מאד מאד לא נעים, בעיקר עקב עייפות ועליה במשקל. אם הינך מיועדת לקבלת טיפול ביוד (אבלציה) תחת טירוגן, ניתן היה כבר להתחיל טיפול באלטרוקסין. במידה ולא, חשוב שלא לקחת אלטרוקסין ולבצע את הטיפול ביוד בהקדם האפשרי על מנת למזער את תופעות הלוואי. שיהיה בהצלחה

18/11/2011 | 07:28 | מאת: Helizi

תודה רבה לך על התשובה המהירה.. ועוד שאלה בבקשה.. האם אצטרך גם את דיאטת היוד לפני לקיחת הכדור יוד?אם כן, זה שוב יעכב את כל התהליך לקבלת האלטרוקסין ושיפור ההרגשה הכללית, לא??? תודה רבה...

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת