אדנומה טוקסית וצניחת TSH

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

04/08/2016 | 10:52 | מאת: כרמית

שלום, קצת רקע. בת 33, אחרי 2 לידות, עד 2014 בלוטת התריס היתה תקינה. לקראת סוף הריון שני לפני שנתיים צנח TSH עד לערך 0.1 ואחרי הלידה במאי 2015 התגלתה בUS אדנומה טוקסית שתופסת את כל האונה השמאלית של בלוטת התריס, בוצעה ביופסיה, הכל נמצא תקין. חצי שנה אחרי הUS בצעתי US נוסף להשוואה, בנובמבר 2015 והאדנומה נשארה ללא שינויים במידות או פרמטרים אחרים. מידות האדנומה 2 על 3 ס"מ בערך.כמה חודשים אחרי הלידה TSH חזר להיות 0.45 ואז ירד ל 0.25 ועכשיו בכלל הוא 0.01 בשילוב של ערכים הבאים: T4 = 19.11 T3 = 5.9 שאלתי היא, מה מומלץ בהמשך הדרך עם ערכים כאלה, אם משאירים ללא טיפול מה תרחיש העתיד, וכו..... אשמח להסבר, תודה רבה

כרמית שלום על פניו נשמע שכאיד לעבור טיפול ביוד רדיואקטיבי שאמור לפתור את יתר הפעילות שאינה בריאה לאורך זמן. ממליצה להגיע לאנדוקרינולוג. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת