אדרנל "מעט מגושם"

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

21/03/2014 | 10:27 | מאת: רות

ד.נ. בעלי, בן 79, עבר CT (עקב ציסטה מורכבת, שאובחנה ב-U.S). לא מצאו גושים בבטן, אבל מצאו ציסטה בכליה השמאלית כאשר יש לראות פס דק המפריד בין 2 הציסטות (ציסטה קורטיקלית בחלק תחתון קדמי, ומאחוריה מופרדת ע"י מחיצה דקה ציסטה קטנה נוספת. הציסטות ללא עיבוי הדפנות וללא האדרה חריגה). עוד צוין "יתכן מחיצה דקה, יתכן בוסניאק 2-2F." מה זה "אדרנל (מעט) מגושם", בהקשר זה? מאחר שלא ניתן להשיג תור לאנדוקרינולוג (אליו הופנה בעלי ע"י רופא המשפחה), אודה על תשובה. בכבוד רב, רות

רות שלום לגבי הציסטות בכליות עלייך להתייעץ עם אורולוג או נפרולוג. אדרנל מעט מגושם נראה בבדיקת CT אצל מטופלים רבים ולרוב אין לכך משמעות רפואית. לעיתים מדובר בגוש שפיר (אדנומה) קטן ואז נדרש מעקב ובדיקות דם ושתן.ממליצה לך לפנות להמשך מעקב אנדוקרינולוג, אין כל דחיפות. כל טוב

21/03/2014 | 22:04 | מאת: רות

ד"ר נירית ערב טוב, קיבלתי תור לאנדוקרינולוג לחודש יוני (!) - זמן המתנה ארוך. בינתיים, עקרונית, האם אדרנל מגושם (שאובחן אצל בעלי, כתוצאת לוואי של בדיקת הציסטה המורכבת) יכול להסביר את קיומו של יל"ד? ואם כן, האם לא ניתן ועדיף לטפל בו (באדרנל - לא ב-יל"ד), באופן תרופתי או ניתוחי, כדי לפתור באופן בסיסי את ה-יל"ד, במקום להזדקק לטיפול תרופתי כרוני ב-יל"ד? אשמח לקבל תשובה עקרונית, שאולי תפיג קצת את המתח הנובע מזמן ההמתנה הממושך הנ"ל. בברכה, רות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת