הפרעה באיזון בלוטת תריס שנתיים לאחר טיפול ביוד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/06/2011 | 01:12 | מאת: עופרה

ד"ר נירית אבירן ברק שלום רב, אני בת 44 . לפני שנתיים סבלתי מפעילות יתר של בלוטת התריס . הנסיון לטפל בכדורים גרם לאלרגיה חריפה ונאלצתי ליבש את הבלוטה עם יוד רדיואקטיבי. כחצי שנה לאחר הטיפול ביוד וניסיונות למצוא את המינון המתאים של אלטרוקסין הצלחתי להגיע לאיזון עם מינון של 850 לשבוע. במשך כשנה וחצי הייתי מאוזנת עם מינון 850 לשבוע. לפני כחודשיים התחלתי להרגיש עייפות וצמרמורות בתדירות גבוהה יותר מהרגיל ואמנם בבדיקות יצא TSH 15 . רופאת המשפחה העלתה לי את המינון ל950 לשבוע. ועכשיו לאחר כחדשיים הTSH עלה ל25. רופאת המשפחה לא מבינה איך זה ייתכן וחושבת שצריך לעלות עוד את המינון ל1050 בשבוע. האם יכול ליהיות שבגלל שהבלוטה מיובשת והאלטרוקסין מתקבל ממקור חיצוני הTSH מטעה אותנו ולא מעיד דווקא על חוסר של אלטרוקסין אלא ההיפך?

עופרה שלום TSH גבוה מעיד במקרה זה בהחלט על תת פעילות של הבלוטה/מחסור באלטרוקסין. לעיתים, התגובה ליוד מתאחרת וייתכן וזה המצב אצלך. אין ספק שיש להעלות את מינון האלטרוקסין עד להשגת TSH בתחום הנמוך של הנורמה. כ"כ חברת פריגו שינתה לאחרונה את הפורמולה של הכדורים, וייתכן וגם לכך יש תרומה לא קטנה. תרגישי טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת