אלטרוקסין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

10/10/2011 | 15:58 | מאת: פנינוש

שלום רב. הנני נוטלת תרופות לטיפול בבעייה נפשית, בניהן "ליתיום", לאחרונה הרופא שינה תרופה, ומאז במשך שלושה חודשים, היה לי חוסר תאבון .ניגשתי לרופאת המשפחה, ולאחר בדיקות דם, התגלתה בעייה של תת פעילות של בלוטת התריס התוצאה היתה 9.94. היא טענ שבדרך כלל הליתיום גורם לכך. היא לא שלחה אותי לאנדוקרינולוג ונתנה לי אלטרוקסין 100 מג'.כרגע חסר התיאבון אך ישנה נשירה חזקה של השיער, הוא הפך לדליל ביותר. ניגשתי לרופאת עור, שהמליצה על אבץ, ומינוקסי. היא טענה שהרופאה צריכה לשים לב למינון של האלטרוקסין.האם לדעתך יש קשר בין האלטרוקסין לנשירה החזקה? רוב תודות.

שלום רב אכן, ליתיום עלול לגרום לתת (או יתר) פעילות של בלוטת התריס. הטיפול הוא באלטרוקסין כמו בכל מצב של תת פעילות. נשירה עלולה להיגרם אם הבלוטה לא מאוזנת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת