בהמשך מענה לתשובתך בדיקות הורמונליות רויטל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/10/2011 | 06:27 | מאת: רויטל

שלום רב, תודה רבה רבה על התשובה המהירה!1 רציתי לשאול האם הבדיקות hyd שציינתי הם בדיקות גנטיות שיכולול לראות האם בעתיד אוכל להכנס להריון? ובכלל האם ע"פ בדיקות אלא אוכל להכנס להריון? בנוסף גלולות הרי יתנו מענה זמני לפתרון הבעיה עד כמה שזה נשמע לי, כי הרי ביום מין הימים אצטרך שוב להפסיק ואז הבעיה שוב תופיע. ידוע לי מחברה שיש כדור חד פעמי שלוקחים ולרוב הוא מסדיר את המחזור האם כך. סליחה על כמות השאלות גמר חתימה טובה ושנה טובה!!

לרוב יש קושי מסוים להרות עם שחלות פוליציסטיות אם כי לא תמיד. הסיבה היא שכפי שאין מחזור סדיר גם אין ביוץ מסודר. יש לרפואה היום פתרונות תרופתיים רבים לכך. הכדור שנותנים לקבלת מחזור הינו פרוגסטרון וניתן רק על מנת לייצר דימום פעם אחת, אח"כ הבעיה תמשך כך שזה לא פתרון מיטבי לתקופה ארוכה, אם כי זו גם אופציה. היתרון של הגלולות הן גם בהפחתת שיעור יתר ואקנה אם את סובלת..

08/10/2011 | 19:12 | מאת: רויטל

היי, שאלה נוספת, עשיתי את הבדיקות ההורמונליות ללא מחזור ( כיוון שכפי שציינתי אני לא מקבלת) האם זה עדיין רלוונטי או שהתוצאות רלוונטיות רק ביום ה3,4 למחר? ועוד דבר האם תקופה ככ ארוכה שבה לא מקבלים מחזור זה משהו מסוכן שעשוי לגרם נזק בהמשך? חשוב לי לציין שאני כובן מטפלת בנושא תודה רבה!!

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת