מחלת קושינג

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/09/2012 | 07:59 | מאת: רונית

שלום, לאחרונה התגלה אצל אבא שלי מחלת הקושינג מגידול ביותרת המוח. ברצוני לדעת מבחינת תורשה האם עליי לערוך בדיקות כלשהן למניעת התפתחות המחלה אצלי? מהו הסיכון מבחינתינו - ילדיו ונכדיו מבחינת העברת המחלה? מה ידוע לך על קושינג וגנטיקה?

רונית שלום במידה ומדובר בקושינג בלבד, אין בד"כ העברה גנטית. לעיתים הקושינג הוא חלק ממכלול מחלות כמו למשל תסמונת MEN ואז כן כדאי לעשות בדיקה גנטית. ממליצה לדבר עם האנדוקרינולוג של אביך.כל טוב

06/09/2012 | 10:22 | מאת: רונית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת