עודף טסטוסטרון בנשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

19/05/2012 | 20:28 | מאת: גליה

כמה שאלות לי בנושא: א. ממה יכול לנבוע עודף של הורמון זה בנשים? ב. לאילו מצבים בריאותיים מצב עודף יכול להוביל? ג. מה נחשב בתוצאות מעבדה כמצב עודף? (nmol/l) ד. האם מצב זה יכול לנבוע משנת לילה לקויה? ה. מצב זה יכול להביא לשינויי מצב רוח? ו. מה הטיפולים הנהוגים לכך (הבנתי שגלולות לרוב ומעניין אותי אם יש עוד טיפולים למי שלא מעונינת בגלולות).

גליה שלום עודף טסטוסטרון בנשים יכול לנבוע מכמה סיבות, השכיחה היא שחלות פוליציסטיות, ולעיתים גם לא מוצאים סיבה מובהקת. התסמינים מגוונים, החל משיעור יתר, אקנה ונשירת שיער וכלה במחזור חודשי לא סדיר או שלא מופיע בכלל ובעיות פריון. הטיפול הוא בראש ובראשונה בגלולות למניעת הריון. במידה והמטופלת לא יכולה או בוחרת שלא לקחת גלולות, ישנם טיפולים נוספים בהתאם למצב, כמו מעכבי הורמוני המין הגבריים, סטרואידים ועוד.. אין קשר להפרעות שינה והתוצאות תלויות במעבדה הספציפית. כל טוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת