גלולות למניעת הריון וטיפול באלקטרוסין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/06/2011 | 17:58 | מאת: שירה

שלום רב, אני בת 24 בריאה בדרך כלל. בגיל 16 (בערך)אובחנתי עם תת פעילות קלה מאוד (גבולית) של בלוטת התריס אשר התאזנה מעצמה. בחצי השנה האחרונה סבלתי מעייפות כרונית, תחושת "ראש כבד" הפרעות קצב, חוסר ריכוז, ואף התעלפתי פעמיים בחדר כושר. ביצעתי בדיקות דם שיגרתיות שבהן אובחנתי עם תת פעילות של בלוטת התריס, ויטמין די נמוך מאוד וויטמין בי-12 על גבול הנורמה. התחלתי בטיפול של אלקטרוסין במינון של 50 מ"ג ליום. במקביל סבלתי מכאבי גב עזים ובבדיקת סי.טי איבחן האורתופד כי ישנה אוסטופניה ובליטה בדיסק. ביצעתי אולטרסאונד של בלוטת התריס אשר היה תקין לחלוטין. לאחר טיפול של כחודש וחצי באלקטרוסין (50 מ"ג) אין כל שינוי ברמת תת הפעילות של הבלוטה. א'- האם יתכן כי העובדה שאני נוטלת גלולות למניעת הריון יכולה להשפיע על ספיגת האלקטרוסין בגופי? ב'- האם הדילול במסת העצם וויטמין ה-די יכול להיגרם כתוצאה מבלוטה לא מאוזנת? תודה מראש ושבת שלום.

שירה שלום. קרוב לוודאי שיש להעלות את מינון האלטרוקסין ומאד ייתכן שהגלולות משפיעות על העובדה שאת נזקקת ליותר אלטרוקסין, אך קל מאד להתגבר על זה באמצעות העלאת המינון. תת פעילות בלוטת התריס לא גורמת לירידה בצפיפות העצם (יתר פעילות עלולה) ואם יש לך מחזור סדיר, קרוב לוודאי שאין מדובר בבעיה רצינית אלא במסת עצם נמוכה מעט באופן בסיסי. מאידך מומלץ מאד לקבל השלמות של ויטמין D ולהעשיר את המזון במוצרים המכילים כמות גבוהה של סידן. יש לציין שקרוב לוודאי שמקור כאבי הגב אינו האוסטאופניה אלא אולי בלט הדיסק שאת סובלת ממנו. אגב, לחוסר ויטמין B12 כן יכולה להיות השפעה על צפיפות העצם ומומלץ לשקול טיפול תרופתי.

17/06/2011 | 19:09 | מאת: שירה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת