סוכרתי 15 שנה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/08/2011 | 14:06 | מאת: שלמה

אני בן 53 סוכרתי כבר 15 שנה לפני 5 שנים עברתי התקף לב ובוצעו לי מס צינטורים כרגע אני מטופל באינסולין במשאבה HA1BC הוא 8 קבוע כבר כמה שנים אני עוסק בספורט קבוע נוטל תרופות ללב מרגיש טוב מאוד נאמר לי שחולי לב סוכרתיים מד המטרה שלהם הוא 7.5 HA1BC האם זה נכון ?

שלום שלמה, ערך ה HBA1C המומלץ למרבית חולי הסוכרת הינו מתחת ל 7. באוכלוסיות מסוימות עדיף להגיע לערך מטרה נמוך מ 6.5 ואפילו מ 6 (צעירים, נשים הרות) ואילו באוכלוסיות אחרות מדברים היום על ערך של 7.5-8 מדובר בעיקר בקשישים ובחולי לב שם הסיכון במצב של נפילת סוכר (היפוגליקמיה) הוא מוגבר. בשל גילך הצעיר והעובדה שמחלת הלב יציבה למיטב הבנתי, אם אינך סובל מהיפוגליקמיות תכופות, כן הייתי ממליצה לנסות להגיע ל HBA1C נמוך יותר, לכוון ה 7, אך זה מאד אינדבידואלי ותלוי גם מה המחיר שיידרש על מנת להגיע לערך זה. ממליצה להוועץ ברופא המטפל.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת