שאלה של חולת סוכרת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

07/06/2011 | 19:14 | מאת: st

אני בת 60 וסובלת מסוכרת כ-10 שנים.לא מאוזנת. רציתי לשאול האם יש קשר להרגשת החום והזעה שאני מרגישה גם בחורף קשור לרמת הסוכר בדם ? אלה לא גלי חום! תודה

שלום רב קרוב לודאי שההזעות ותחושת החום שאת סובלת מהם, אינם קשורים במישרין לסוכרת, אם כי היפוגליקמיה (נפילת רמת הסוכר בדם לרמה נמוכה מ 70) עלולה לגרום לתחושת הזעה. אני ממליצה לבדוק בבדיקת דם את תפקוד בלוטת התריס. אפשרות נוספת אך פחות שכיחה היא נוירופתיה אוטונומית, כלומר, פגיעה במערכת העצבים כתוצאה מסוכרת ממשוכת לא מאוזנת, העלולה גם היא לגרום לתופעות כפי שתארת. כאן הפתרון הוא לאזן את רמת הסוכר בדם. בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת