סכרת או לא סכרת?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/04/2012 | 22:09 | מאת: דנה

היי דוקטור, אמא שלי (בת 57) כבר מעל 3 שנים חיה בחוסר ודאות האם יש או אין סכרת, אף אחד מהרופאים אותם ביקרה לא אבחן אותה כחולה וכן אף אחד לא אמר לה: אין לך. הנתונים הם כדלהלן: - רמת הA1C שלה 7.9% - בדיקת העמסת סוכר תקינה בכל פעם שעשתה (ועשתה הרבה). - פעלה כהוראת הרופא וע"י דגימת דם בדקה את רמת הסוכר במשך 7 ימים בערך 5-7 פעמים ביום. בכל הפעמים רמת הסוכר הייתה תקינה ועמדה סביב ה-100. - ACTH הרופא אמר שהבדיקות תקינות ואכן לא מראות סכרת. אך לא הבין מדוע ערכי הA1C גבוהים. ושלח אותה לבדיקת אלקטרופורסיס. תוצאות הבדיקה: %HEMOGLOBIN A 97.5 HbA2 2.5% אודה לך מאוד אם תוכלי להסביר לי מה מטרת בדיקת האלקטרופורסיס כל מה שקראתי בנושא קשור למחלת התלסמיה שלפי הבנתי היא נפוצה בקרב ילדים.האם קיימת אצל מבוגרים? האם תוצאות הבדיקה תקינות? ואם אולי את תוכלי להאיר את עיננו ולתת לנו תשובה לשאלת הנושא? תודה רבה רבה, הבת הדואגת

15/04/2012 | 22:22 | מאת: דנה

שכחתי לציין שעברה בדיקות לב הכוללות אקן,בדיקת ארגומטריה והולטר אשר לחוות דעת הרופא - הבדיקות תקינות. שוב תודה, דנה

דנה שלום A1C כזה מעיד חד משמעית על סוכרת למעט במקרים כמו אי ספיקת כליות או טלסמיה או אנמיה מסוג אחר,כפי שנבדק כאן וכנראה נשלל. מכיוון שהבדיקה מבוססת על אורך חיים ממוצע של כדוריות הדם האדומות, כל שינוי במדד זה עלול לשנות את הבדיקה ולהפוך אותה ללא אמינה. על מנת להתקדם יש לברר קודם כל מהם הערכים המדויקים הן בצום והן שעתיים אחרי אוכל. כ"כ ניתן לבצע בדיקת דם בשם פרוקטוזאמין שמשקפת את מצב הסוכר בשבועיים אחרונים. כל טוב

16/04/2012 | 23:17 | מאת: דנה

תודה על תשובתך המהירה. הערכים בצום הם:87-90 ושעתיים לאחר צום: 100-105 היא נוטלת Electroxin לבלוטת התריס מעל 4 שנים ונטלה במשך 6 שנים Activelle בכדי להתגבר על תופעות גיל המעבר. האם זה יכול להשפיע על ערכי בדיקת A1C? תודה, דנה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת