מזון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/06/2011 | 09:15 | מאת: ויקי

שלום לך, כמטופלת מזה שנים באלטרוקסין בשל תת-פעילות של בלוטת התריס, שמעתי רק לאחרונה כי אסור לאכול סויה ואצות. האם זה נכון? והאם קיימים עוד מזונות שכדאי להימנע מהם? בתודה מראש ויקי

ויקי שלום. ראשית, את יכולה לאכול כל מה שבא לך וליהנות. ההמלצה להימנע מאצות, סושי ודגי ים המכילים כמות גבוהה של יוד, שנויה במחלוקת ומתייחסת בעיקר לאנשים עם יתר פעילות של בלוטת התריס ולא תת פעילות, כפי שאת סובלת ממנה. בסויה יש פיטואסטרוגנים, שהם חומרים בעלי פעילות הדומה לפעילות ההורמון הנשי - האסטרוגן, ומכאן שאין להם כל קשר לתפקוד בלוטת התריס. מעבר לכך, אין מניעה במצבך למאכלים ספציפיים. בתאבון

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת