פאראתירואיד אדנומה.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

19/02/2012 | 07:57 | מאת: אילן

בבדיקת אולטרהסאונד התגלה אדנומה עגולה בבלוטת פאראתירואיד בצד ימין בגודל שמונה מ"מ על שמונה מ"מ. עברתי כריתת גרון לפני שנים רבות בעקבות גידול בוושט, מטופל באלטרוקסין 900 מק"ג בשבוע. יש קושי באיתור הרופאה האנדוקרינולוגית. הומלץ לבצע בדיקת FNA . מה דעתך?

אילן שלום לא מקובל לבצע דיקור של אדנומות של פרהתירואיד, אלא אם ישנם ממצאים אחרים כגון קשרים חשודים בבלוטת התריס. בכל מקרה אין דחיפות להגיע אל האנדוקרינולוגית.

19/02/2012 | 10:26 | מאת: אילן

בינתיים הרופא משפחה ראה את התוצאות, והוא ממליץ לא רק על דיקור אבחנתי, אלא גם על בדיקת "מיפוי פארתירואיד". במקביל הוא הפנה אותי לבדיקת סידן, וPTH ,אם אני זוכר נכון. האם הבדיקות דם, במידה והן תקינות ובתחום הנורמה, יכולות להרגיע או עלולת להצדיק דיקור?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת