פעילות יתר של בלוטת התריס - תזונה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

01/08/2011 | 23:34 | מאת: נונה

שלום ד"ר ברק, איבחנו אצלי פעילות יתר של בלוטת התריס (לפי מיפוי - גרייבס) לפני כשנתיים, מאז ועד היום אני מטופלת בכדורים - פרופיל ציוטיל ולפני מספר חודשים הוסיף לי הרופא גם אלטרוקסין. בכל מספר חודשים אני חוזרת למעקב והרופא משנה לי מינון. היום שוב הייתי אצלו ואמרתי לו שנמאס לי ואולי הטיפול לא עובד בגלל שהתזונה שלי לא נכונה, הוא מייד אמר לי שעלי להימנע מיוד, אך אינני יודעת במה יש יוד? בעצם שאלתי היא אם ישנו איזשהו תפריט מומלץ לאנשים במצבי והאם בכלל שינוי מהותי בתזונה יכול לעזור לי להרפא? בכל מקרה אשמח גם לחוות דעת נוספת ממך על הטיפול, מקווה שתוכלי לעזור לי, בתודה, נונה.

נונה שלום במצבי יתר פעילות של בלוטת התריס מומלץ להימנע בעיקר מאצות ודגי ים בכמות גדולה מכיוון שהם מכילים יוד, שעלול להחמיר יתר פעילות. זאת מכיוון שהורמוני הבלוטה מיוצרים למעשה מיוד והיוד מהמזון מצטבר בבלוטה. לגבי הטיפול התרופתי שלך, חסר לי מידע, אך מקובל ליטול טיפול בפרופיל למשך כשנה וחצי ובמידה ואפשרי לנסות להפסיקו לאחר פרק זמן זה. כ"כ קיימת אופציה לטיפול ביוד רדיואקטיבי שהורס את הבלוטה באופן בלתי הפיך. אין משהו בתזונה שיכול "לרפא" את המחלה. חושב גם להבין שלעיתים מדובר במחלה הנוטה לחזור.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת