טיפול תרופתי הורמונלי חלופי לגללות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

30/08/2020 | 15:21 | מאת: מורן

שלום, יש לי שחלות פוליציסטיות ואני מתקרבת לגיל 40. נאמר לי שלא אוכל להמשיך לקחת גלולות עקב גורמי סיכון של דום לב במשפחה וכולסטרול אצלי. מטרת לקיחת הגלולות אצלי היא לא כדי לא להכנס להריון אלא אך ורק כדי למנוע דימומים כבדים במחזור(שגורמים לאנמיה) על ידי חיבור כמה חבילות ומניעת אקנה. בלי הגלולולת יש לי אקנה קשה. האם ישנו טיפול תרופתי שהוא לא גלולות שיכול לעזור להורמונים ולעזור לפחות לאקנה, ואין בעיה לקחת אותו מעל גיל 40? תודה מראש

מורן שלום לא בהכרח שאת חייבת להפסיק את הגלולות, אלא אם את מעשנת. יש חלופות אבל עלייך להגיע לאנדוקרינולוג המטפל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת