מצב תפקוד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

01/08/2020 | 16:00 | מאת: הדס

שלום לדר נירית אבירן בת 51 , לא לוקחת תרופות ולא הורמונים. מזה שנים ידוע על קשריות בבלוטת התריס (בזמנו 23 ממ קשר חם נוקר ושפיר ו-8 ממ קטן ) בזמנו מעקב אצל אנדו למשך מספר שנים עם הורמונים תקינים, tsh ירוד לסירוגין וללא תסמינים. בדיקה דם אחרונה לפני כ-4 שנים tsh מדוכא , הורמונים תקינים. עברו 11 שנים מאז המעקב של הקשריות , לאחרונה הבחנתי שהמקום גדל נהיה מורגש ונבהלתי. הרופאה (שהזדעזעה מכך שבאתי אליה ללא הפניה למרות שהסברתי כי בעבר הייתי במעקב אצל אנדוקרינולוג ) סברה כי יש לי טכיקרדיה (דופק 115) , רעד קל, ושככל הנראה אני טוקסית ושלחה אותי לבדיקות דם שאותם צריך לראות רופא משפחה ושהוא יחליט על דחיפות הטיפול. זאת משום שהיא סבורה שאני בפעילות יתר ושככל הפחות יהיה צריך לתת לי בטא בלוקר. ניסיתי להסביר כי לפי דעתי מדובר בהתרגשות ופחד מהמפגש עם הרופאה שכן אין לי דפיקות לב ולא כל תסמינים חוץ מאשר הגודל של הקשריות, שמעולם לא מצאו אצלי דופק מהיר אך הרופאה לא השתכנעה. עוד יותר נבהלתי. (שלחה אותי גם למיפוי ו-us). בבדיקות דם : tsh מדוכא הורמונים 5.38 ft4 16.2 ft3 תקינים בנורמה Tpo ab 41 (הנורמה היא עד 60) Thyroglobulin ab קטן מ-20 Thyroglobulin TM 680 LH 29.4 FSH 33.9 Estradiol 1120 שאר הבדיקות (סוכר, ספירת דם, כימיה בדם הכל בנורמה) רופא המשפחה לא התרגש בכלל ואמר שככל הנראה נכנסתי ללחץ מיותר , המליץ להיבדק אצל אף אוזן לתנועתיות מיתרי הקול. התחלתי לבדוק הדופק בבית. הוא נע בין 68-88 רוב הזמן בין 70-80. שמית לב שכשאני חושבת על העניין הדופק עולה ומגיע עד 95, כלומר כשאני מתרגשת ופוחדת הדופק שלי עולה. ברור לי כי את מצב הקשריות אדע לאחר ביצוע בדיקות ההדמיה אך בינתיים שאלותיי הן: 1. האם יש משמעות לtsh מדוכא לאורך זמן אם יש בזה סכנה 2. מה המשמעות של thyroglobulin tm כל כך גבוה 3. מה המשמעות של estradiol כל כך גבוה (אני כחצי שנה ללא מחזור , לא יודעת אם אני במנופאוזה או עוד לא) 4. האם מצבי מדאיד 5. האם זה נורמלי שהדופק עולה בהתרגשות/ פחד תודה מראש על תשובתך וסליחה על אורך השאלה.

הדס שלום TSH מדוכא הוא פחות בעייתי אם הוא לא מתחת 0.1 ורמת T3 T4 תקינה. חשוב מאד לראות את ה US ולהבין מדוע הטירוגלובולין כה גבוה. דופק עשוי בהחלט לעלות במצבי סטרס. מציעה לחזור למעקב מסודר אצל האנדוקרינולוגית עם תשובת ה US

01/08/2020 | 19:29 | מאת: הדס

תודה רבה על תשובתך. ה- tsh הוא פחות מ- 0.03 (כלומר אכן מתחת ל- 0.1) . גם בבדיקה שבוצעה לפני כ-4 שנים גם בבדיקה עכשיו. האם מסוכן? אציין כי עדיין לא הגיעה תשובה לגבי tsi - אולי היא עשויה להסביר יותר? בינתיים ממתינה לus שאמור להתבצע בעוד כשבועיים אך התור אצל אנדו הוא מאוד רחוק (7 חודשים) - כמה העניין דחוף? האם מדובר בדחיפות מבחינת פעילות הבלוטה (אין לי שום תסמינים) או מבחינת סוג הממצא (מסוכן או לא) בתודה מראש

מאחר ואיני מכירה את פרטי המקרה לא אוכל לענות לך וחשוב לראות את תוצאות ה US והמיפוי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת