זריקת גלוקגון חלקית

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

22/07/2020 | 21:28 | מאת: בת7

מה שלומך? בת 37, מטופלת באינסולין. אחרי כריתת לבלב חלקית עקב היפראינסולימניה. לבלב גדל חזרה באופן חלקי (ביצעתי בדיקת CT) ועכשיו לשאלה - קראתי באתר של ארגון הסכרת האמריקאי על מינון קטן של גלוקגון - מצרפת כאן את הקישור https://care.diabetesjournals.org/content/24/4/643?fbclid=IwAR2RGOcVgQ_HPBW897QccxWx7T-gAbpn-O6WPdtNxYTP5yV6in33g-L_V8k האם באמת ניתן להשתמש בגלוקגון באופן חלקי? אם אני משתמשת בכולו (משתמשים עלי) הערכים שלי קופצים ל300 ולפעמים אפילו יותר ואז אני מרגישה ממש לא טוב. שאלה נוספת, במקרה ויש לי ירידת סוכר חדה האם אני יכולה להזריק לעצמי גלוקגון? לפעמים עד שהגלוקוז משפיע אני יורדת לערכים מסביב ל30MG/DL . האם זו אופצה קיימת? יש לי תור לאנדו בתחילת אוגוסט אבל עד אז :) ותודה מראש - זו כבר פעם שלישית שאני שואלת כאן בפורום ותמיד מקבלת תשובות מועילות וסבלניות. לא מובן מאליו בכלל. אז תודה רבה!

בת שבע שלום זה לא פרוטוקול טיפול מקובל. בעקרון גלוקגון כפי שאת בטח יודעת, משמש למקרים של היפוגלקימיה קשה עם איבוד הכרה או כמעט איבוד הכרה וקושי בבליעה אבל אולי בעתיד זה ייכנס, מי יודע

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת