סוכרת/ טרום סוכרת?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

20/07/2020 | 20:00 | מאת: מיכל

ערב טוב, במהלך החודשים האחרונים עשיתי בדיקות מספר פעמים. תוצאות סוכר בצום התחילו ב140 וירדו ל-115 בעקבות דיאטה וירידה מתונה במשקל. בדיקות a1c היו תקינות (5.3). גם בדיקות נוספות שעשיתי היו תקינות. Frnctosamine 226 ו- g6pd 9.9. אני בת 38, בעקבות רמת הסוכר בצום אובחנתי עם סוכרת טייפ 2. ערכתי מעקב עם חיישן פריבטייל ליברה למשך חודש לצורך אבחון ונתקלתי בתוצאות חריגות רק בבקרים בצום. אשמח לחוות דעתך האם מומלץ להתחיל גלוקומין במידה שמתכננת הריון שני?(בהריון הראשון היתה לי סוכרת הריון ולא קיבלתי טיפול תרופתי). אם כן, כמה כדורים ביום? תודה רבה

קשה לומר, עדיף שתתיעצי עם הרופא שלך. על פניו אם הערכים גבוהים בצום ואם יש עודף משקל או שחלות פוליציסטיות, כדאי להתחיל כנראה גלוקומין לפני ההריון ואולי אף אינסולין, כל מקרה לגופו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת