תרופה siginfor לטיפול בקושינג

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

11/07/2020 | 23:06 | מאת: אבי

ד"ר אבירן הנכבדה בעבר כבר התייעצתי איתך בפורום וענית לי בסבלנות ובמקצועיות - תודה! במסגרת הברור הארוך להיפרקורטיזוליזים, סבב הבדיקות האחרון העלה קורטיזול 8 בבוקר 947 (ערך עליון עד 618) קורטיזול חופשי בשתן 234 (ערך עליון עד 75) מבחן דיכוי 158- dst 1 mg (בדיקה קודמת גבולי 58) קורטיזול ברוק עדיין אין תשובה (בבדיקה קודמת שלילי 0.07 ולפניה חיובי 0.16) ACTH בבדיקה אחרונה לפני כ4 חודשים 81.2 (ערך עליון עד 46) רציתי לשאול האם יש טעם להציע לרופאה לנסות טיפול בתרופה החדשה siginfor לשתי מטרות א. אם יש קושינג, זה יטפל. ב. אולי יוכל להבהיר את האבחנה לקושינג אם התרופה תעזור וגם לשלול על דרך השלילה. אולי זה רעיון חסר היגיון.... הרופאה המטפלת מתלבטת בין פסוידו קושינג, קושינג ציקאלי, מחלת קושינג אודה מאוד על חוות דעתך! תודה רבה ושבוע טוב, אבי

אבי שלום לפני טיפול חובה לאבחן את הבעיה כמו גם לשקול ניתוח כצעד ראשון

12/07/2020 | 18:41 | מאת: אבי

תודה רבה! ניתוח כנראה לא יבוא בחשבון כי יש מיקרואדנומה קטנה בהיפופיזה (בין 3-8 מ"מ) שיציבה כבר הרבה שנים. מה עוד יש לעשות לאיבחון? יש תופעות לוואי קשות לטיפול? שוב תודה רבה!!!

יש תופעות לוואי כמו לכל תרופה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת