חרדה מאינסולין בעקבות היפו

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

03/07/2020 | 19:16 | מאת: בת7

מה שלומך? אני בת 37 עברתי כריתת לבלב חלקית עקב היפראיסולימניה כשהייתי בת 3 חודשים. היום מטופלת באינסולין ולרוב מאוזנת. יש לי לפעמים ירידות סוכר ללא קשר לאינסולין החיצוני. בחודשיים האחרונים היו לי במהלך הלילה 2 אירועי היפוגליקמיה חמורים שלמרות שימוש בדקסקום (שמעיר אותי)עדיין נזקקתי לטיפול בגלוקגון. מאז המקרה הראשון אני מפחדת להזריק כמויות רגילות - יש לי מן חשש שאם תהיה הפרשה עצמית של אינסולין אני שוב אפול ... עקב זה אני נמצאת הרבה בערכים של 180-200 שעה אחרי ארוחה ולוקח עוד שעה עד שהערכים מתאזנים בחזרה. 1. האם יש דרך אחרת לקבל התראות על ירידות חדות- הדקסקום מודיע לי כשיש ירידה, אבל עד 70 הוא לא מצפצף וכשהירידה מאוד מהירה,גם אם אני לוקחת טבליות גלוקוז העלייה לא תמיד מספיק מהירה. 2. עד כמה הערכים הגבוהים שלי מסוכנים? בעבר הלא רחוק הייתי ממש מקפידה להיות בין 70-120. 3. האם יש דרך נוספת לטפל חוץ מכריתת לבלב חוזרת? אני משתמשת בכוונה באינסולין אקטרפיד שהוא פחות מהיר מהנובורפיד כדי למנוע ירידות חדות. מצד שני לוקח לו יותר זמן להשפיע . תודה רבה מראש וסליחה על האורך בת7

שלום לך, תכווני אולי את ההתראה לערך גבוה מ 70, ומציעה שתפני למרפאת סוכרת על מנת לשקול שינוי בתכנית המשאבה/ההזרקות. הערכים הגבוהים לא מיטבים עמך לאורך זמן. לגבי האינסולין הקצר, הייתי שוקת כן לחזור לנובורפיד. ואם את מזריקה, לשקול לעבור למשאבה, בקרוב יהיו גם משאבות יותר משוכללות וכבר היום יש משאבות שעוצרות את ההזלפה במצבי היפו בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת