סכנת חיים בעקבות דיכוי אדרנלי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

20/05/2020 | 23:11 | מאת: מיכל

שלום, אני מתחילה עכשיו קורס שני של פרדניזון לאסתמה לאחר שהראשון לא עזר מספיק והסתיים לפני כחודש וקצת. הוא היה: 40 מ"ג לשבועיים וחצי ואז ירידה של 5 מ"ג כל יומיים. עכשיו בקורס השני זה 40 מ"ג לשבוע וירידה של 10 מ"ג כל שבוע. הרופא דאג שיהיה לי דיכוי אדרנלי ולא אדע לזהות את התסמינים, כי אני סובלת מהפרעת שינה ומעייפות קשה וחולשה בשגרה. קיבלתי לעשות בדיקת דם לקורטיזול שבוע לאחר סיום נטילת הפרדניזוןן. במידה ויהיה דיכוי אדנרלי, האם בשבוע עד לבדיקה ולתוצאות עדיין יכול להיות מצב של סכנת חיים? ובמידה והקורטיזול יצא בטווח העליון או אפילו מעל הנורמה אוכל להיות רגועה שאין סיכוי אדרנלי למרות שאני לוקחת 8 שאיפות ביום של משאף סימביקורט? בשגרה יש לי קורטיזול גבוה ב 100 מעל הנורמה, ובאיסוף שתן גבה ב כ 10 מעל הנורמה.(עם המשפאים) יש גם את תסמונת השחלות הפוליציסטיות ברקע(ללא גלולות). תודה רבה

כפי שכתבתי לך כבר בעבר, לא ניתן להעריך את רמת הקורטיזול תחת טיפול. אם יורדים לאט במינון לא אמור להיות דיכוי של אדרנל. מציעה להיות במעקב רפואי מסודר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת