קורטיזול גבוה ברבע לתשע

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

14/05/2020 | 11:13 | מאת: אנונימית

שלום הייתי צריכה לעשות בדיקת קורטיזול בשמונה בבוקר, אבל בגלל דברים שלא תלויים בי (האחות איחרה, המחשבים נפלו) לקחו את הדם ברבע לתשע. יצאה לי תוצאה של 798 כשהרף העליון הוא 618. האם החריגה יכולה לנבוע מזה שלא עשתי ב 8 בבוקר או מזה שהאיחור בזמנים הלחיץ אותי? או שהתוצאה אמינה? מבחן דיכוי ברוק/שתן זה משהו שקשה לי לעשות (שתן מבחינת ביישנות, המיכל צריך להיות במקרר לעיני כל) ורוק ניסיתי ואני לא מצליחה ללעוס יותר מדקה.. השאלה אם לחזור על הבדיקת דם או שהבדיקה אמינה ואהיה חייבת מבחן דיכוי?

הסיבה לדרישה לביצוע הבדיקה ב 8 בבוקר היא שהערך יורד הבהמשך היום ולכן ערך גבוה כזה ב 9 דורש המשך בירור עי טסט דקסמתזון שהוא קל מאד לביצוע. אגב, השתן לא חייב להיות במקרר אלא במקום קריר ומוצל

15/05/2020 | 01:13 | מאת: אנונימית

תודה.. זה יכול להיות גם כלום או שבוודאות יש בעיה? אני חוששת כי גם עליתי 15 קג במשקל בשנה האחרונה

15/05/2020 | 12:18 | מאת: אנונימית

זה יכול להיות גם כלום....?

אני לא יודעת, צריך לברר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת