בדיקת שתן לקורטיזול

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

13/04/2020 | 15:18 | מאת: צליל

היי, אני בת 28 סובלת לאחרונה מתחושות סטרס ועייפות כללית. על פי המלצת הנתורופת שטיפל בי בוצעה בדיקת קוטיזול בדם ובשתן . על פי ערכים של קורטיזול בדם (בוצע ב 8:30 בבוקר) - ug\dl 20.98 על פי ערכים של קורטיזול בשתן: 11.3 ug\24 houres. (על פי טווח הערכים של כללית הסקאלה נעה בין 1.5-63. כאשר מצוין שישנם ערכי כיול חדשים לפי שיטת LS-MS) רציתי לדעת האם ערכים אלו הם ערכים תקינים לדעתך? כמו כן , בוצעה על הדרך לבדיקת הקורטיזול בשתן בדיקת creatinine fot ufc והתוצאה שנראתה שם היא 0.8, נמוכה מהסקאלה המוצעת (0.9-1.500) האם יש לכך משמעות כלשהי? תודה רבה.

על פניו הבדיקות תקינות. מדוע נבדקו? מה היה החשד?

13/04/2020 | 18:04 | מאת: צליל

תודה רבה על המענה. הם נבדקו על רקע של סטרס וחולשה בגוף. חושבת שהיה קשר לבדיקת תסמונת העייפות הכרונית אולי

13/04/2020 | 18:07 | מאת: צליל

תיקון לתשובתי קודם** הם נבדקו עקב סטרס וחולשה בגוף. התכוונתי לעייפות ולתשישות אנדרנל

אז כנראה שאת יכולה להיות רגועה בעניין זה

14/04/2020 | 12:08 | מאת: צליל

תודה רבה על המענה. חג שמח.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת