שלום! תודה מראש על המענה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

20/02/2020 | 13:53 | מאת: מאיה

שלום, לפני שלוש שני התחילה לי פזילה בעין שמאל ובשביל לעשות ניתוח תיקון פזילה (רציתי) הייתי צריכה לעבטר כל מיני בדיקות. הייתי אצל נוירולוג ובדיקת הרפלקסים לא יצאה תקינה (ערות החזרים עם החזרים פתולוגיים ביד וברגל ימין) ונשלחתי לסיטי ראש שיצא תקין חוץ מאקסופתלמוס שמאלי והופנתי לאנדוקרינולוג. נשלחתי לבדיקות דם הכל תקין חוץ מהפרולקטין שיצא טיפה גבוה (900 במקום 500) ועשיתי mri מח ומצאו ממצא שפיר (לא מיקרואדנומה) קטן מאוד- 5 מ"מ. המשכתי מעקב אצל אנדו במשך שנה- mri שני הממצא ללא שינוי ובבדיקות דם תמיד רק הפרולקטין גבוה (הולכת לפי הכללים בדיוק). בבדיקה האחרונה לפני שנתיים הפרולקטין יצא תקין והאנדו אמרה לי שאני לא חייבת מעקב ואם קורה משהו חריג אז לבוא. לפני חצי שנה בערך עשיתי בדיקת דם (רופאת המשפחה הפנתה) והפרולקטין יצא שוב גבוה.. בחודש האחרון אני מרגישה עייפות, כאבי שרירים, זרמים בידיים וברגליים, חולשה, התחיל לי צניחת עפעף, העין שלי נהייתה בולטת יותר (אולי בגלל הצניחת עפעף החדשה זה פשוט יותר בולט) אנשים התחילו להעיר לי ובתמונות העיניים שלי מוזרות ומלחיצות... רופאת המשפחה הפנתה אותי שוב לבדיקות דם והיא אמרה שאם הפרולקטין יצא גבוה אז דחוף ללכת לאנדוקרינולוג.... סליחה על ההקדמה הארוכה.... 1) מתלבטת אם לעשות את הבדיקה- אני לא מבינה איך האנדוקרינולוג עוזר לי.. אני לא מטופלת תרופתית ולא ברור לי למה אני צריכה מעקב או אחרי מה מנבים לעקוב.... 2) לדעתך יש קשר לבעיות החדשות שציינתי ואני צריכה לחזור לאנדו? 3) מה הסיכוי שהממצא גדל בשנתיים האחרונות ולוחץ על כל מיני מקומות במח? 4) הפרולקטין אצלי יחסית נמוך לעומת הסיפורים האחרים. אולי סתם הפרולקטין אצלי גבוה בלי סיבה? אולי בכלל אין קשר לממצא וסתם מקשרים בינהם? האם המעקב שונה בין אם הממצא קשור לפרולקטין או אם לא וזה שתי בעיות נפרדות? אשמח למענה על הכל.. אני מאוד מבולבלת תודה!!

מאיה שלום האמת היא שלא ברור לי מה בדיוק קורה לך. מציעה לפנות ליעוץ מסודר ובוודאי קודם כל לרופא עינים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת