פענוח US בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

26/12/2019 | 14:13 | מאת: מור

שלום הופנתי לבדיקה עקב חולשה, נפיחות בצוואר ובלט עין קל. בת 29, אסטמה קלה (לרוב מאוזנת עם סימביקורט) TSH 4.78 T4-FREE 13.7 תוצאות ה-US: בלוטת המגן גודל תקין,מירקם בלתי הומוגני,דיפוזיה קלה, ללא קשריות. בלוטות תת ליסתיות תקינות דו צדדית. לאורך הצוואר לא ניצפתה הגדלה של קשרי לימפה. משמאל: TIRADS1 מימין: TIRADS1 --האם הכל תקין? או שיש צורך לבצע בדיקות נוספות? והאם יש קשר לעובדה שפעם בחודשיים יש לי בערך שבוע עם ל"ד נמוך 90/55 מבלי שנמצאה הסיבה לכך. כל בדיקות הדם שלי תקינות.

מור שלום הבדיקה תקינה. מציעה לשלול סיבות אחרות לבלט עין דרך רופא עינים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת