קורטיזול גבוה ומשפאים לאסתמה ששווים ערך לפרדניזון 5 מ"ג

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

08/12/2019 | 00:06 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 39 עם שחלות פליציסטיות, תנגודת לאינסולין(גלוקומין 1 ביום). בבדיקות הדם ואיסוף השתן יצא קורטיזול גבוה מעל הנורמה, אך הבנתי שתוצאות הבדיקה לא ממש אמינות כי לא יכלתי להפסיק עם משפאים של אסתמה. לאחרונה האסתמה החמירה מאוד ואני לוקחת משאף פוסטר במינון של 8 שאיפות ביום ונאמר לי על ידי רופא שזה שווה ערך ל 5 מ"ג פרדניזון. רציתי בבקשה לברר: מהן ההשלכות של מינון כזה של פרדניזון במידה ואצרך לקחת אותו שנים רבות? תודה מראש

מיכל שלום לרוב ההשפעה של המשאף פחותה מאשר טיפול בסטרואידים בכדורים אבל לאורך זמן תתכן השפעה על סוכר, לחץ דם צפיפות העצם עוד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת