סינטרואיד או יוטירוקס - תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

05/12/2019 | 23:38 | מאת: אדי

היי אני בן 22 , ולאחרונה היה לי תופעה של נשירה טלוגנית די קשה , הרופא שלח אותי לבדיקות דם שהיו טובות , חוץ מבלוטת התריס tsh -7.26 t4-תקין (14) הרופא משפחה והאנדיקרינולוג אמרו אותו דבר - התת פעילות היא קלה ובדרך כלל לא מטפלים , אבל בגלל הנשירת שיער יש צורך להתחיל טיפול מסוים של 50 מיקרוגרם עכשיו הרופא משפחה נתן לי אלטרוקסין - שמעתי סיפורי אימה ואת סיפור המשפט והחלטתי לא לקחת היום קיבלתי יוטירוקס - קראתי פה באתר סיפורי אימה מהיוטירוקס שזה גורם לנשירת שיער קשה , וזה קצת מוזר שאני אקח תרופה בעקבות נשירת שיער והתרופה בעצמה תגרום לנשירת שיער קשה שמעתי על סינטרואיד - שעליה כרגע לא ממש שמעתי סיפורים רעים קבעתי תור ביום ראשון לרופא משפחה ואני אנסה לבקש ממנו בכל לשון של בקשה את הסינטרואיד (אני נמצא במכבי אולי זה משנה) עכשיו רציתי לשאול אותך , מקריאה של תגובות ושאלות הגולשים , סינטרואיד באמת חסין מבחינת תופעת נשירת השיער ? או לחילופין יוטירוקס באמת גורם לנשירת שיער קשה כזאת ? השיער הוא מאוד חשוב בשבילי ולא חושב שאקח תרופה שתזיק אחרי שכל המסע הזה התחיל בשביל לאזן את מצב השיער תודה רבה וסופ"ש נעים

אדי שלום תופעות לוואי קיימות לכל תרופה וזה מאד אישי, אין לדעת עד שמנסים. אני כלל לא בטוחה שהייתי מתחילה טיפול בערכים הללו של TSH

06/12/2019 | 12:22 | מאת: אדי

היי תודה על התגובה , את חושבת שהנשירה לא נגרמה מהתת פעילות הקלה ? מה בעצם אני צריך לעשות כרגע ? תודה רבה

לדעתי מעקב אבל אני לא הרופאה שלך כך שאני לא יכולה לענות במקום הרופא המטפל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת