קורטיזול גבוה... האם שבועיים פרדניזון יכולים לגרום לקושינג?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

29/11/2019 | 00:44 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 36. בבדיקות איסוף שתן קורטיזול יצא 85 שהנרומה עד 75 ובבדיקת דם יצא מאוד גבוה מעל הנורמה. ביקשתי איסוף שתן מאחר ואני נרדמת רק בארבע לפנות בוקר והבנתי שזה פוגע באמינות הבדיקה. העניין הוא שיש לי גם אסתמה ולא יכלתי להפסיק עם המשפאים אז לכן גם הבנתי שאמינות הבדיקה בעייתי. עכשיו יש לי החמרה קשה באסתמה וכנראה שלא תהיה ברירה ואצטרך לקחת פרדניזון לשבועיים. רציתי בבקשה לברר: האם הסיכוי ששבועיים פרדניזון יעשו אצלי קושינג הוא גבוה? אם נאמר אכן יש לי קורטיזול גבוה? יש לציין שיש לי גם שחלות פוליציסטיות. תודה מראש

מיכל שלום לרוב אין משמעות חבדיקת קורטיזול תחת טיפול. ממליצה לפנות לאנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת