Acth גבוה לאחר ניתוח אדרנל

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

25/11/2019 | 12:40 | מאת: פ.ב.

שלום, היה לי תסמונת קושינג, עברתי כריתת אדרנל, ולאחרונה חזרו הבלוטות לתפקד, ואני בבדיקות . עדיין לא התקבלה בדיקת קורטיזול שתן 24 שעות, אבל בבדיקת 8 בבוקר יצא הacth , גבוה - 70. (הגבול הוא 46..) מה זה אומר? קצת מטריד.. ):

שלום רב תלוי מה רמת הקורטיזול ומה הסימנים בבדיקה גופנית? ACTH גבוה לא מתאים לגידול מפריש קורטיזול באדרנל

26/11/2019 | 07:15 | מאת: פ.ב.

הקורטיזול בוקר היה נורמאלי 200 (הטווח עד 600). זה לא יכול להיות קשור לאדרנל, כי הורד בניתןח. הבדיקה נעשתה כדי לוודא שאכן הגוף מייצר קורטיזול לבדו, ושאפשר ללא סטרואידים. אני מבריאה מתסמונת קושינג. אני מודאגת מacth גבוה, כי אולי זה אומר שעכשיו יש לי מחלת קושינג מיתרת המח? האם תוצאת גבוהה כזו לא מרמזת שמשהו לא בסדר שם?

זו לא השאלה. השאלה היא אם אכן האדרנל שלך מייצר קורטיזול ויכול להיות שנדרשות בדיקות נוספות. מציעה שתפני בהקדם לאנדוקרינולוג המטפל

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת