תרופות לאוסטאופורוזיס ללא ביפוספונטים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

14/09/2019 | 16:38 | מאת: מירי (כינוי)

שלום ד"ר אבירן. השאלה ארוכה, אך התשובה חשובה לי מאד. בגימלאות, עם בעיות בתפקוד בכמה מערכות הורמונליות, ומחלות נילוות רבות. קיבלתי עירויי אקלסטה במשך שנתיים בגלל אוסטאופורוזיס, והפסקתי על דעת עצמי, לפני 3 שנים, בגלל שנאמר לי שאני זקוקה להשתלות וגשרים בכל הפה.(עדיין לא התחלתי טיפול שיניים בגלל קושי כלכלי) וכן אעבור בעוד כחצי שנה ניתוח החלפת מפרק ירך, ונאמר לי שקיים סיכון לאוסטאונקרוזיס בגלל קבלת האקלסטה בעבר. 1. האם ככל שקיים טווח מנטילת האקלסטה ועד לניתוח/ שתלים, - סכנת הנמק פוחתת? האם יש מחקר על זה? 2.ממשיכה לקחת סידן בכדור, וויטמין די. וכן תזונה 1000 סידן. אך חלה ירידה בצפיפות עצם. מאחר ולא ניגשתי למעקב אנדוקריני, (כי לא רוצה ביפוספונטים ...מחשש לנמק בלסת/פמור) שאלתי העיקרית: ~~~~~~~~~~~~~~~ האם קיימות תרופות, שאינן ביפוספונטים, בעלות אפקט טוב לטיפול באוסטאופורוזיס (שיש בה מגמת החמרה)? תוכלי בבקשה לציין דוגמאות לתרופות כאלה שאוכל לקרוא עליהן? כמובן שעלי לגשת לייעוץ, אך אם אין תרופות שאינן ביפוספונטים, אז אינני רואה טעם לגשת לאנדוקרינולוג. תודה על מתן האפשרות לשאול,

מירי שלום יש תרופות נוספות בשוק אבל כמובן שלא כל תרו]ה מתאימה לכל מטופל. הסיכוי לאוסטאונקרוזיס יורד משמעותית כ"F הרבה זמן מהעירוי האחרון ותלוי גם בשמירה על הגיינת פה טובה. התרופות היחידות שלא עלולות לגרום לאוסטאנקרוזיס הן אויסטה ופורטאו, אך כל אחת מהן מיועדת לאוכלוסיה מאד ספציפית של מטופלים. מציעה בחום לגשת ליעוץ מסודר עם כל הנתונים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת