היפוגונדיזם היפוגונדטרופי מבודד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/08/2019 | 08:53 | מאת: שימי ר"ג

שלום דוקטור, ע"פ בדיקת הדם שבחנה את רמות ההורמונים אנדוקרינולוג אבחן אצלי היפו היפו מבודד, חסר בtsh lh וטסטסטרון נמוך (ללא בעיה בחוש הריח, סימני מין ראשוניים ומשניים תקינים וכויוצ'), האבחנה בוצעה רק על סמך תוצאות בדיקות מעבדה מבלי להישלח לדימות Ct או Mri. שאלתי היא, האם לבקש בדיקות דימות לאישוש האבחנה? אולי יש הליך כירורגי לטיפול בהיפו שיוכל לפתור את הבעיה מבלי להישען על טיפול תרופתי כרוני? ושאלה נוספת, אני אדם צעיר יחסית, האם ההיפו מהווה נכות? האם זה יכול לפגוע בהתקדמות ובפיתוח חיים קריירה רכישת ביטוחים וכו'? תודה וסליחה על הטקסט הארוך, וכמובן ברור שהיעוץ בפורום לא מהווה תחליף ליעוץ רפואי.

כפי שכתבת, אני לא מבינה בדיוק במה מדובר וצריך לבצע הערכה כוללנית טובה. אולי יש מקום לשקול חוות דעת נוספת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת