עצתך החכמה.............

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

27/07/2019 | 08:26 | מאת: עמנואללללל

ד"ר שלום אני בחורה בת 39 כ6 חודשים לאחר לידה. הופניתי לבדיקות דם מקיפות לפני שלושה שבועות והכל יצא תקין מלבד TSH 4.83 T4 12 Thyroid Peroxidase Ab גדול מ1300 כעת לאחר שלושה שבועות חזרתי שוב על בדיקת בלוטת התריס והערכים כך: TSH 5.23 FT4 10.8 חשוב לי לציין כי בעבר אף פעם לא סבלתי מבעיה בבלוטת התריס . הבדיקות שנערכו אחת לכמה חודשים היו תקינות. מלבד כעת כמובן. אני מעוניינת להתחיל בקרוב טיפולי פוריות ורופא נתן לי ליטול 50 מג יוטירוקס ביום. בגלל שאני מבינה שהנתונים שלי גבוליים ואם לא הייתי מתכננת הריון גם לא הייתי צריכה ליטול טיפול רציתי לשאול אם אוכל לחצות הכדור ובעצם ליטול 25 מג ביום. האם לחצי כדור יש השפעה? כמובן שאהיה במעקב של בדיקות דם ואעקוב אחר המדדים. השאלה אם ניתן לחצות הכדור? אם לא פוגע בתמהיל והמרכיבים וההשפעה? תודה רבה

עמנואל שלום מותר לחצות יוטירוקס אך לרוב מינון כזה אינו יעיל דיו. מציעה שתצייתי להוראות הרופא שלך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת