הורדת מינון פרדניזון אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

19/07/2019 | 22:14 | מאת: פ.ב.

לפני חודש עברתי ניתוח להורדת גידול ביותרת הכלייה, בשל תסמונת קושינג. מקבלת כרגע 5 מג פרדניזון. אחרי כמה זמן מורידים מינון וכמה? מתי בדרך כלל בודקים אם בלוטת בכליה השניה חזרה לייצר קורטיזול? והאם יש איזושהי מסגרת שבה תומכים או עוזרים במחלימי קושינג...? ההפרעות בריכוז, זיכרון ומצב הרוח אצלי ממש לא השתפרו.. מתי בדרך כלל רואים שיפור בעניין? אין בזמן הקרוב תורים פנויים לרופאים, ואין לי עם מי להתייעץ.. תודה..

את חייבת להיות במעקב של אנדוקרינולוג. יורדים לאט מאד במינון עד הפסקה ורק בפיקוח רפואי

20/07/2019 | 17:40 | מאת: פ.ב.

אני אמורה להיות במעקב, אבל התור הבא שפנוי הוא בינואר 2020. ממה שקראתי באינטרנט, זה נשמע לי קצת רחוק. אני לא יודעת מהם לוחות הזמנים בדרך כלל ..

מאד רחוק! את צריכה תור בחודש הקרוב

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת