T3 T4- שתי שאלות בנושא

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

05/07/2019 | 09:57 | מאת: גלי

שלום ד"ר, אני מטופלת שנים רבות ביוטירוקס. לאחר שבבדיקות כעת נמצא T3 נמוך T4 תקין TSH נמוך , התחילו לי טיפול ב T3 SR במינון 5 מק"ג תוך הורדה במקביל של 50 מקג יוטירוקס בשבוע. שאלותיי: האם בעקבות הורדת יוטירוקס במינון זה אני עלולה לעלות במשקל? או שיש השפעה גדולה יותר למינון זה של T3 ואני עשויה דווקא לרדת? שאלה שניה, האם אני עשויה להרגיש הטבה בעקבות ה T3 גם מבחינה נפשית מצב רוח וכו? ואם כן בערך תוך כמה זמן מתחילים להרגיש את ההשפעה? תודה רבה

גלי שלום מאחר ואין לנו יחסי המרה בין T4 ל T3 אין לי מושג, תצטרכי לבצע מעקב צמוד.

06/07/2019 | 09:27 | מאת: גלי

שלום דר. היחסים: Tsh 0.28 T3 3.1 T4 17 תודה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת