מתח וחרדות וטרום סכרת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/06/2019 | 09:42 | מאת: דוד ב

בן 53 בריא עם הפרעות חרדה על רקע בריאותיות כמה שאלות ברשותך א. בבוקר בבדיקה אחרי 8 שעות במכשיר ביתי יוצא לי 110 עד לפני חודשיים יצא לי 95 האם בשל חרדה מהבדיקה יש סיכוי שזה קופץ? ב. אחרי ארוחה מלאה בצהרים התוצאה היא 123 אחרי שעתיים ולאחר מכן בחצי שעה נוספת יורד ל 94 האם הבדיקה לאחר האוכל עדיפה לאבחנה מאשר בצום? יצאתי אחרי צום רק מים להליכה מהירה כשחזרתי לאחר חמישה קילומטר בהליכה מהירה יצא לי 125 מדוע בעצם הסוכר לא ירד כי כי אתי מדדתי 105 ציפיתי שיירד תודה רבה אני פשוט בלחץ שאולי יש לי טרום סכרת ד. אגב 1.90 גובה 88 קילו תודה

דוד שלום חשוב לבדוק סוכר גם בצום וגם שעתיים אחרי אוכל. סטרס בהחלט מעלה סוכר. כדאי לבדוק גם רמת A1C אם לא בוצעה בחצי שנה אחרונה. ספורט לעיתים מעלה בתחילה את רמות הסוכר

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת