תשישות וסחרחורות בגלל טוסטסטרון נמוך?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

24/06/2019 | 20:38 | מאת: אלי

שלום, בן 34 סובל כשנה וחצי מתשישות, סחרחורות, תחושת ניתוק, שינויים במצבי הרוח ועצבנות. בחודשים האחרונים גם החלו כאבי גב וחזה. נבדקתי אצל כל מומחה אפשרי ועשיתי בדיקות וצילומים רבים והרופאים לא יודעים להסביר את העניין. יצויין שאין לי שום בעיה בחשק/תפקוד המיני וTSH ברמה גבולית בבדיקות בשנים האחרונות - בין ערך תקין לסטיה קלה מהגבול עליון (5.4 הכי גבוה), H3 H4 תקינים. לפני כ-3 שנים בדקו לי טוסטסטרון כללי והוא היה 10.8, נכתב ערך נמוך בטווח הנורמה דאז. האם מדובר בטוסטסטרון נמוך וחשוב מכך - האם זה מסביר את התסמינים שלי?

אלי שלום קשה לענות לך וכבר עברת בירור מלא אז לא נראה לי שאוכל לתרום הרבה. טסטוסטרון טוטל של 10.8 הוא גבולי ודרש בירור נוסף

25/06/2019 | 12:52 | מאת: אלי

עברתי בירורים אצל ראומטולוגיה, אורטופדיה וגסטרו ולא אצל אנדקרנולוג.. מהו הבירור הנוסף שנדרש?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת