פעילות גופנית + מחלת גרייבס + מתימאזול

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

31/05/2019 | 17:21 | מאת: לני

היי, מזה יותר משנה מאז אבחנו לי פעילות יתר של בלוטת התריס (בטענה שזו מחלת גרייבס). במהלך הזמן הזה, אני והרופא מנסים למצוא את האיזון והמינון הנכון של מתימאזול כדי שערכי T3 T4 THS יהיו תקינים. ברוב מוחלט של הבדיקות במהלך הזמן הזה, T3 ו-T4 תקינים - אך THS לעיתים נמצא מעל הנורמה ולעיתים מתחת לנורמה. הרופא שלי טוען שלמרות ש T3 ו T4 בטווח, כל עוד THS אינו נמצא בטווח הנורמה, אסור לי להתאמץ יתר על המידה. רציתי לשאול, אחת ולתמיד, האם יש אמת בדבר שכאשר THS נמצא מחוץ לגבולות (למעלה או למטה), אסור לקיים פעילות גופנית אינטנסיבית ובכלל מוטב להמעיט בפעילות עד כמה שניתן? האם את מצליחה להבין מה הוא ההגיון הרפואי שעומד בבסיס דבריו של הרופא? מתוסכל, מאחר שזה יותר משנה אני נמנע מלצאת לטיולים והפחתתי מאוד את הפעילות הגופנית שלי. אשמח לשמוע עצה חכמה בנושא. שבת שלום לני

לני שלום אני מאשרת חזור פעילות גופנית כאשר ה T3 T4 מתנרמלים, אך כל מקרה לגופו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת