בדיקת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

05/05/2019 | 19:07 | מאת: אורית

שלום אני בת48 יש לי זפק בבלוטת התריס עשו לי ביופסיה והכל שפיר. בבדיקת דם רמות הTSH T3 T4 תקינות, ולמרות זאת אני סובלת מהשמנת יתר ונדודי שינה קשים מזה שנתיים. (נבדקתי אצל גניקולוג ואין כל בעיה גניקולוגית ואיני נמצאת בגיל המעבר עדיין-מחזור תקין וכו) . לתחושתי קיימת בעיה אנדוקרינית שלא עולים עליה בבדיקת דם פשוטה. רציתי לשאול מה האפשרויות שלי? אילו עוד בדיקות קיימות היום המאבחנות אם הפעילות של הבלוטה תקינה או לא? ו גם מהי הבדיקה ששמעתי עליה עם הזרקת יוד? אשמח אם תוכלי להאיר את עיני ואת דרכי :) תודה רבה !

אורית שלום לא סביר שיש בעיה בבלוטת התריס אם כל הבדיקות תקינות. אין לי מושג לאיזו בדיקה כוונתך

06/05/2019 | 13:45 | מאת: אורית

מפתיע שבדיקת דם היא הבדיקה היחידה לתפקוד הבלוטה האם בדיקת מיפוי של הבלוטה תועיל יותר?

מיפוי מבצעים כשיש יתר פעילות

06/05/2019 | 19:24 | מאת: אורית

אני מבינה, תודה רבה !

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת