קורטיזול פרולקטין גבוהים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

28/03/2019 | 17:11 | מאת: אבי

שלום אני בן 30 עשיתי ct מוח ללא חומר ניגוד בגלל תלונות של סחרחורת לא סיבובית כאב ראש נימול ועוד דברים מוזרים בראש בלי קשר לתוצאות הנ"ל הומלץ לי על ידי הרופא שראה תct ראש לעשות גם mri להשלים עוד צילום mri לראש הייתי שמח לתשובתך לאור הממצאים של הct ראש להלן הממצאים: המעבר הקרניו-צרביקלי והמבנים בגומה האחורית תקינים.המוח מעל הטנטוריום תקין. ללא דימום גוש או אפקט מסה. ההיפופיזה לא מוגדלת לסיכום בדיקת מוח תקינה תראי בגדול מה שמנסים לברר עקב קורטיזול(קורטיזול דוכא על ידי מבחן דקסטמזון כך שקושינג נשלל) ופרולקטין גבוהים שתי הערכים 1100 שנמצאו אצלי זה שאולי אין לי בעיה בהיפופיזה משהו הורמנלי שבעקבות זה יש הפרשה גדולה.. כי תקופה ארוכה אני מרגיש דברים מוזרים שמצביעים כנראה על משהו הורמונלי. Tsh ושאר הבדיקות האלו תקינות כמו גם קטכולאמינים מטרפינים ועוד.......

אבי שלום תשובת ה MRI תקינה (בלוטת ההיפופיזה) כך שאין לי מושג. אם הפרולקטין מוגבר יש לשלול שמדובר בהפרשה מוגברת עקב טיפול תרופתי או אחר

28/03/2019 | 18:35 | מאת: אבי

שלום זה בדיקת ct מה שעשיתי לא mri הומלץ לי על בדיקת mri כי היא רואה יותר טוב את הראש מct

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת