פרדניזון, השמנה ולחץ דם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

03/02/2019 | 22:53 | מאת: דניאל

שלום בן 44 מקבל מזה 10 ימים פרדניזון עקב ליקוי שמיעה פתאומי באוזן ימין. הטיפול למשך 16 יום. התחלתי מספר ימים במינון של 60 מ"ג ליום, ולאחר מכן במגמת ירידה. אני חווה שלל תופעות לא קלות. בעיות שינה קשות, גם בלילה וגם ביום. מתח (אולי בגלל חוסר שינה משמעותי?) תחושה של חוסר אוויר. לחץ דם מוגבר. ונראה לי שגם עליתי במשקל. האם כל הדברים הללו קשורים לטיפול בפרדניזון או שאין קשר? ואם יש קשר, תוך כמה תופעות הלוואי הללו ייעלמו? אגב. קראתי מקודם שמישהו כתב שיש בתי חולים שמאשפזים כשנותנים מינון כזה של פרדניזון בגלל תופעות הלוואי? האם יש לזה סיבה? האם כך נהוג? תודה רבה

דניאל שלום על פניו אכן אלו תופעות הלוואי של הפרדניזון שיפחתו ככל שתרד במינון. מעולם לא ראיתי שמאשפזים מסיבה זו, אולי קשישים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת