סוכרת ? הרגשת עירפול קלה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

01/02/2019 | 19:46 | מאת: טל

הי ד"ר נירית אבירן, אני בת 44 וחצי, משקל 70 ק"ג, גובה 163 ס"מ. לפני כמה שנים שקלתי 85 ק"ג. סבלתי מדלקת בושט והחלטתי לעשות שינוי בתזונה וירדתי 15 ק"ג. ירידה מאד מתונה במשקל, כי הירידה נעשתה לא בעקבות דיאטה אלא בעקבות שינוי הרגלי אכילה. התזונה שלי כוללת גם פחמימות ומתוקים במהלך היום. כאשר בשעות הערב כמעט ללא פחמימות. ערכי סוכר לאחר בדיקות דם בצום 12 שעות: 04/2001 - 93 08/2003 - 98 11/2004 - 88 03/2012 - 89 04/2015 - 106 12/2015 - 96 05/2017 - 94 01/2019 - 98 ביום רביעי האחרון, כחצי שעה אחרי אכילת ארוחת צהריים, שכללה נאגטס, פוטטוס, וגביע גלידה עם סירופ שוקולד, הרגשתי כמו תחושת עירפול בראש וחולשה בידיים וברגליים. נלחצתי והתחלתי ללכת ברגל ושתיתי מים. אחרי חצי שעה התחושה המוזרה חלפה. יום למחרת אכלתי עוגיית שוקולד עם ציפוי שוקולד ושוב הרגשתי אותה הרגשה של עירפול וחולשה בידיים, שחלפה אחרי עשר דקות. היום בבוקר אכלתי חצי לחמניה, ושוב אחרי חצי שעה אותה הרגשה של עירפול וחולשה שעברה אחרי חצי שעה. התחושת עירפול והחולשה היו קלות, לא קרוב בכלל להתעלפות וחלפו די מהר. הבדיקות דם האחרונות היו ממש לפני זמן קצר (שבועיים וחצי) והיו תקינות. האם יתכן שיש לי סוכרת ? שתוך שבועיים וחצי לאחר בדיקות הדם יש שינוי דרסטי ? לאבא שלי יש סוכרת בערך חמש שנים, הוא מאוזן ומקבל מטמורפין ושומר על תזונה ללא הרבה פחמימות. בגלל שהוא חולה, וערכי הסוכר שלי הם סביב ה 100 כל השנים, אני חוששת שיש לי סוכרת. האם יתכן ? אני במעקב עם רופאת המשפחה, שאומרת שהיא לא מודאגת כי ערכי הסוכר הם יציבים כל השנים ואין עליות חדות. מה את אומרת ? אם תוכלי בבקשה לתת הסבר מורחב. תודה !

טל שלום כדאי להצטייד בגלוקומטר ולבדוק סוכר כאשר את חשה ברע

02/02/2019 | 15:57 | מאת: טל

תודה ד"ר על תשובתך. שאלה נוספת, האם יתכן שערכי סוכר שנושקים ל 100 כפי שיש בבדיקות הדם שלי, יכולים להעיד על סוכרת סמויה ? תודה

הכל ייתכן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת