Tsh גבוה מאוד בתחילת הריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

06/11/2018 | 22:00 | מאת: יערה

שלום, פונה אליך מאחר וטרם הצלחתי לקבוע תור דחוף לאנדוקרינולוג. המצב מאוד מלחיץ אותי. מבדיקה מהיום הtsh הוא 11. אני בשבוע 5 של ההריון. רק לפני שבועיים (בטרם ידעתי כל ההריון ) הtsh היה 0.1. (במינון של 1050 אלטרוקסין לשבוע). בעקבות התוצאה הזו הפסקתי עם האלטרוקסין ליום ומאז לקחתי מינון של 500-550) האם יש סיכון לפגיעה בעובר? האם היית ממליצה על הפסקת ההריון? אודה מאוד להתייחסותך, יערה

יערה שלום לא הייתי צריכה להפסיק טיפול מציעה לחזור למינון המקורי עד לתור לרופא. אני לא ממליצה גורף על הפסקת הריון ורוב הסיכוי שאין צורך אך יהיה לעייך לדון בזה עם הרופא המטפל שלך

10/11/2018 | 00:24 | מאת: יערה

תודה על המענה המהיר. לא בטוחה שהובנתי נכון, ותשובתך אינה חד משמעית, לכן אבקש לדייק את הנתונים. וסת אחרונה 2.10 (שבוע 4+5) בעקבות תוצאה(מה- 21.10) tsh 0.1 הפסקתי את הטיפול ליומיים ולאחר מכן המשכתי במינון של 500 לשבוע (כך במשך שבועיים וחצי). ב7.11, tsh 11 - מאז חזרתי למינון המקורי (1050 לשבוע) שוב שואלת, האם יש אפשרות לפגיעה בעובר? תודה מראש

סיכוי תמיד יש אך הוא קלוש

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת