ערכים גבוהים של ויטמין די

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

30/08/2018 | 13:32 | מאת: אילנה

שלום. אמא שלי בת 81. אובחנה כסובלת מדימנציה ודיכאון. אולם, בבדיקות דם אחרונות אובחן ערך גבוה של ויטמין די. הטווח התקין 75-125. לאמא יש 136. היא סובלת מירידה במשקל, חוסר שקט, נימול ברגליים, קשיים בריכוז, מתן שתן בתכיפות, בלבול. לפי מה שקראתי אלה יכולים להיות תסמינים של הרעלת ויטמין די. כמובן שהפסיקה נטילת הויטמין לפני יומיים כשנתקבלה התוצאה רופאת המשפחה המליצה על שתיית מיים מרובה כטיפול. האם זהו אכן הטיפול? האם מצב זה הפיך? האם צריך ללכת ליעוץ אנדוקרינולוגי או להסתפק בהמלצת רופאת המשפחה? תודה רבה אילנה

אילנה שלום מדובר בסטיה קלה בלבד שלא אמורה לגרום לסימפטומים, תוך כמה ימים הרמה תרד. חשוב לבדוק רמת סידן ואם היא תקינה אין צורך בטיפול

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת