ערכי סוכר גבוהים בצום בהריון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

17/08/2018 | 08:05 | מאת: מילי

שלום רב, בת 42, בשבוע 12 להריון (IVF). ברקע תת פעילות בלוטת התריס, מאוזנת תרופתית. נוטלת תמיכה הורמונלית ( אסטרוגן ו פרוגסטרון) עד תום השליש הראשון. בשנים האחרונות מתקבלים אצלי ערכים גבוהים של סוכר בצום (סביב ה 100-105). המוגלובין A1C 5.5. )לפני ההריון היה 5.3). הערכים אחרי ארוחות תקינים. BMI שלי תקין (22) ואני מקפידה על תזונה דלת פחמימות, אך ללא הצלחה באיזון רמות הסוכר בצום. במהלך השליש הראשון שאלתי את האנדוקרינולוג המטפל בי ורופא מעקב הריון המתמחה בהריון בסיכון, האם יש צורך בטיפול מניעתי לאור ערכי הסוכר הגבוהים בצום. נאמר לי שאני עוד לא בטווח המסוכן ושכרגע אין מה לדאוג. אנדוקרינולוגית נוספת שראיתי אתמול המליצה על מתן אינסולין באופן מיידי ותיסוף פחמימות בתזונה. מה דעתך? האם המצב שלי מצריך טיפול תרופתי מיידי? הבנתי שערכי סוכר גבוהים בצום מקושרים להפלות או מות עובר ברחם, האם זה נכון? האם ערכים כמו שלי יכולים להזיק לעובר? אני חוששת שנטילת אינסולין ותיסוף פחמימות יכולה להוציא אותי מהאיזון שהגעתי אליו. מדוע יש פער כל כך משמעותי בין שתי חוות הדעת שקיבלתי? לחוצה ומבולבלת...

מילי שלום אם ערכי הסוכר בצום למרות דיאטה הם מעל 90 מג, מסכימה בצורך באינסולין

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת