תנגודת לאינסולין, נשירה, יתרת בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת

15/07/2018 | 19:26 | מאת: רוית

בגלל נשירה רבה, עד כדי קרחות מה שגורם לי לתסכול רב, עשיתי המון בדיקות. התגלו כמה בעיות, שיש לי שחלות פוליציסטיות (לא ברור לי האמת, המחזור שלי סדיר, לא היו בעיות עם ההריונות, אני בת 46), יש אצלי תנגודת לאינסולין (קיבלתי גלוקומין בגלל רמות גבוהות מאד של אינסולין), ואחרי בדיקות רבות נוספות כולל בדיקת מיבי, איתרו כי יש לי אדנומה בבלוטת התריס, וכנראה שאצטרך לעבור ניתוח... הנשירה פסקה זה לפני שנה וחצי, אך לא הייתה צמיחה מחודשת ויש לי קרחות. כעת הנשירה חזרה והיא מאסיבית מאד, מה יכולה להיות הסיבה? האנדו' אומרת שזה בגלל התנגודת לאינסולין, אבל אני לוקחת גלוקומין ואוכלת מסודר (דיאטה דלת פחמימות) זה כ4 חודשים והנשירה לא אמורה לחזור.... יכול להיות שזה בגלל הגלוקומין?

רוית שלום סביר שהסיבה היא עודף הורמון גברי עקב שחלות פוליציסטיות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה מבוגרים וסוכרת